Krizový management ve veřejné správě - krizové plány měst Jihočeského kraje - Šmitmajerová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této bakalářské práce bylo zjistit skutečnost jakým způsobem města situovaná v Jižních Čechách zpracovávají své krizové plány, jakým metodám dávají přednost, jak působí orgány krizového řízení v daném městě, jakým způsobem u nich probíhá kontrolní i prováděcí činnost krizového řízení, na jaké skutečnosti poukazuje praxe a zda jsou postupy uváděné v krizových plánech využívány i v praxi během nastalé krizové situace. Další částí práce je pak vymezení legislativy spojené s krizovým řízením a určení jejích nedostatků a problémů.
Crisis Management in Public Administration - emergency plans of cities of South Bohemia
Keywords: metody krizového managementu; města a obce; legislativa krizového managementu; methods of crisis management; cities and municipalities; legislation of crisis management