Dramatická výchova z pohledu učitele - Kratochvílová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce popisuje výuku dramatické výchovy v Českých Budějovicích. Konkrétně se zabývá zájmovou činností na prvním stupni základních škol. Zkoumá, jak hodiny dramatické výchovy probíhají a jak mohou ovlivňovat osobnostní rozvoj žáků. Zabývá se také osobností učitelů, a to zejména jejich sebereflexí.
Drama in Education in the Teacher's Perspective
Keywords: dramatická výchova; osobnost učitele; první stupeň ZŠ; drama; the personality of the teachers; the primary school