Přednemocniční neodkladná péče o klienta s centrální mozkovou příhodou v rámci zdravotnické záchranné služby - Kučera, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá přednemocniční neodkladnou péčí o klienta s centrální (cévní) mozkovou příhodou v rámci zdravotnické záchranné služby. Cílem této práce je zmapovat znalosti středního zdravotnického personálu zdravotnické záchranné služby |Královehradeckého kraje při poskytování přednemocniční neodkladné péče u pacientů s podezřením na cévní mozkovou příhodu.
Pre-hospital urgent care of people with central brain stroke within medical rescue workers
Keywords: Přednemocniční neodkladná péče; cévní mozková příhoda; zdravotnická záchranná služba; iktus; iktová jednotka; Pre-hospital immediate care; vascular brain stroke; emergency medical service; ictus; ictus unit