Sonda do života zaměstnanců v non stop hernách a barech v Českých Budějovicích - Michálková, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Předkládaná bakalářská práce s názvem ''Sonda do života zaměstnanců v non stop hernách a barech v Českých Budějovicích'' přináší specifický pohled na problematiku hazardního hráčství, jakožto jedné z nejrozšířenějších nedrogových závislostí v naší populaci. Nezabývá se totiž primárně hráči, ale personálem heren, z hlediska jejich pracovních podmínek. Práce si klade za cíl zmapovat situaci v non stop podnicích v Českých Budějovicích, se zaměřením na názory a postoje zaměstnanců, jejich motivaci k práci, vztahy k hráčům a výherním automatům. Dále jakým způsobem se odráží jejich pracovní prostředí (práce v noci, rozšířené pasivní i aktivní kouření, abusus alkoholu, rizikové skupiny klientů atd.) v rodinných a interpersonálních vztazích a zda existuje signifikantní míra shody v životních příbězích/osobních charakteristikách zaměstnanců.
Exploring life of the employees in the non stop gambling clubs and bars in České Budějovice
Keywords: Pracovní podmínky; Stres; Návykové látky; Non stop herny a bary; Working Conditions; Stres; Addictive drugs; Non stop gambling clubs and bars