Ekonomické aspekty alternativní dopravy ve vybraném regionu - Nosko, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce se zabývá ekologickými problémy, které způsobuje doprava v globálním, regionálním i v místním měřítku a zaměřuje se na dopravní situaci v regionu České Budějovice. Cílem práce je analyzovat dopravu v regionu a porovnat autobusovou a trolejbusovou dopravu z hlediska nákladů provozu a vlivu na životní prostředí. Teoretická část zahrnuje celkový přehled veškerých současných problémů, způsobených dopravou. Praktická část je zaměřena na samotný region České Budějovice a jeho dopravní situaci a městskou hromadnou dopravu. Data, získaná pomocí dotazníků a rozhovorů jsou vyhodnocována pomocí tabulkového editoru MS Excel a pomocí nástrojů deskriptivní statistiky.
Economic Aspect of Alternative Transport in Selected Region
Keywords: Doprava; region; alternativní formy dopravy; infrastruktura; Transport; region; alternative forms of transport; infrastructure