Porovnání výnosové schopnosti ozimých a jarních odrůd pšenice - Ambrozová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem bakalářské práce je porovnání výnosové schopnosti ozimých a jarních odrůd pšenice. Tato práce se zabývá výnosovou schopností u vybraných ozimých a jarních odrůd pšenice. Bylo vybráno celkem 8 odrůd, z toho 4 ozimé a 4 jarní. Pokus byl proveden na pozemku Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. První část pokusu je zaměřena na kontrolu během vegetace, druhá část práce popisuje rozbor odebraných vzorků (délka klasu, počet zrn v klasu, hmotnost tisíce zrn a objemová hmotnost).
The comparison of winter and spring wheat yield ability
Keywords: ozimá pšenice; jarní pšenice; výnosové prvky; winter wheat; spring wheat; yield components