Návrh optimalizace turistických tras v CHKO Labské pískovce - Benčíková, Zdenka (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této práce je rešeršní zpracování cestovního ruchu, jeho problematiky a ochrany přírody. Dále se práce zabývá analýzou turistických tras v CHKO Labské pískovce, vytyčením potenciálními atraktivit a návrhem nových turistických tras v této lokalitě. Analýza zahrnuje všechny turistické trasy v této lokalitě podle barevného turistického rozlišení tras. Návrh nových turistických tras byl tvořen s ohledem na ochranu přírody a tak, aby zároveň návštěvníkům co nejvíc přiblížil okolní prostředí. Návrh zahrnuje nové i turisticky často navštěvované atraktivity. Přínosem tohoto návrhu může být zvýšení atraktivity okresu a příliv nových turistů.
The proposal for new hiking trails in PLA Labské pískovce
Keywords: Cestovní ruch; ochrana přírody; turistická trasa; analýza turistických tras; turistika; turistické atraktivity; NP České Švýcarsko; CHKO Labské pískovce; Děčín.; Tourism; protection of the nature; hiking trail; analysis of hiking trails; hiking; tourist attractions; Bohemian Switzerland National Park; Labske piskovce PLA; Decin