Vliv revitalizace vodního režimu degradovaného rašeliniště na aktivitu metanogenů, metanotrofů a na celkové emise metanu - Baxová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce představuje grantovou žádost na projekt zabývající se vlivem revitalizace vodního režimu degradovaného rašeliniště na aktivitu metanogenů, metanotrofů a na celkové emise metanu.Projekt je zaměřen na monitorování emisí metanu z rašelinišť. Získané výsledky budou rovněž použity pro vypočtení celkové bilance uhlíku revitalizovaných rašelinišť.
Effect of water regime restoration of degraded peatland on the activity of methanogens, methanotrofs and on the total methane emissions
Keywords: metan; methanogeneze; metanotrofie; revitalizace; rašeliniště; emise metanu; methane; methanogens; methanotrofs; restoration; peatland; methane emissions