Hydrolýza kukuřičné siláže - Míka, Václav (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce je porovnat výtěžnost GE při kyselé, zásadité a enzymatické hydrolýze celulózové fytomasy při různých koncentracích kyseliny (H2SO4, 3, 6, 9 a 12%), zásady (NaOH, 3, 6, 9 a 12%) a při použití různých enzymatických preparátů (6 preparátů k hydrolýze celulóz a hemicelulóz přidávaných v množství 50 nebo 100 jednotek). Dále je hodnocen pozitivní vliv tlakové extruze (0,3MPa a 1MPa).
Hydrolysis of corn silage
Keywords: Hydrolýza; celulóza; kukuřice; enzymy; Hydrolysis; cellulose; maize; enzymes