Příručka první pomoci pro učitele základních a středních škol a pedagogické pracovníky. - Machatová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
V bakalářské práci je navržena komplexní příručka, vhodná pro učitele a pedagogické pracovníky, zabývající se legislativou, prevencí úrazů a případným poskytováním první pomoci nejen ve škole, ale i při mimoškolních aktivitách. Teoretická východiska bakalářské práce obsahují analýzu právních předpisů a analýzu zásad poskytování první pomoci, které je potřeba znát při práci s dětmi a mládeží.
First Aid Manual for Teachers in Elementary and Secondary Schools and for Pedagogical Workers
Keywords: legislativa; první pomoc; pravidla bezpečnosti; škola; legislation; first aid; safety code; school