Hodnocení efektivnosti vybraného investičního projektu, včetně výběru optimálního způsobu financování. - Kočová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce pojednává o problematice investičního rozhodování, která je pro každý podnik stěžejní. Cílem diplomové práce bylo zhodnocení efektivity vybraného investičního projektu. K možnému posouzení této investice bylo třeba zhodnotit stávající stav, zda má podnik dostatek zdrojů k financování takhle náročné investice. Zda realizace projektu není spojena s nárůstem finančního rizika podniku. Poté byly identifikovány příjmy a výdaje projektu. Nakonec byla v rámci hodnocení efektivnosti investice provedena i analýza rizikovosti projektu.
Evaluation of the effectiveness of the selected investment project, including the selection of the optimal method of financing.
Keywords: investiční rozhodování; hodnocení efektivnosti investic; analýza citlivosti; bod zvratu; investment decision making; effectiveness evaluation of investment; sensitivity analysis; break even analysis