Analýza hospodaření s odpady a obaly na vybraném území - Nováková, Eva (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem mé diplomové práce byla analýza hospodaření s odpady a obaly na vybraném území jak z hlediska životního prostředí a ekonomiky, tak i z hlediska logistiky. Pro svou práci jsem si vybrala obce s rozšířenou působností Jihočeského kraje a zde jsem dělala analýzu. Při přepočtu směsného odpadu v roce 2008 na 1 000 obyvatel, byla produkce odpadu v těchto ORP dosti podobná. V průměru se pohybovala okolo 252 tun. Oproti tomu množství vytříděného komunálního odpadu bylo ve sledovaných ORP značně rozdílně. Nejvíce lidé vytřídili ve Vimperku ? 80,30 tun odpadu a nejméně v ORP Trhové Sviny ? 1,55 tun odpadu na 1 000 obyvatel. Jihočeský kraj by do roku 2010 mohl splnit jeden z cílů Plánu odpadového hospodářství. Tímto cílem je snížit hmotnostní podíl odpadů ukládaných na skládky o 20 % do roku 2010 ve srovnání s rokem 2000. Zatím dochází k postupnému plnění tohoto cíle a je velká pravděpodobnost, že dojde k jeho splnění.
Waste and Container Management Analysis at Selected Area
Keywords: obal; odpad; třídění; Plán odpadového hospodářství; packing; waste product; waste sorting; The Plan of Waste Management