Dobro a zlo očima předškolních dětí - Jakubová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jak vnímají předškolní děti dobro a zlo v pohádkách a v reálném životě okolo sebe. Teoretická část se zabývá etickými pojmy jako morálka, morální chování, morální normy s důrazem na vnímání dobra a zla v současné společnosti a poukazuje na morální vývoj předškolního dítěte. V praktické části jsou provedeny rozhovory a praktické činnosti v mateřské škole, které zjišťují, co děti předškolního věku vnímají jako zlo a co jako dobro v pohádkách i v reálném životě.
Good and Evil Through Preschoolers' Eyes
Keywords: dobro; zlo; předškolní věk; morálka; the good and evil; preschool age; moral