Integrovaný záchranný systém (e-learningový program) - Šimková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Integrovaný záchranný systém (výukový program) V legislativě České republiky existuje řada zákonů, vyhlášek, nařízení a dalších právních norem, které popisují funkci integrovaného záchranného systému. Právní podklady k této problematice znesnadňují výuku začínajících studentů vzhledem ke svému obsáhlému rozsahu a odkazování v rámci těchto předpisů. Zároveň dochází k rozvoji technických prostředků, jež umožňují modernizovat výuku, a tudíž je možné vytvářet např. e-learningové programy. Ty pak zkvalitňují a doplňují didaktické pomůcky sloužící pro usnadnění výuky a podporu studia studentů. Tato práce vytváří základ pro takový výukový program. Zabývá se hlavními informacemi z oblasti integrovaného záchranného systému, jeho základními a ostatními složkami, operačními a informačními středisky integrovaného záchranného systému, veřejnou správou, koordinací v rámci integrovaného záchranného systému a činností právnických a fyzických osob v této oblasti a dalšími opatřeními. Tyto vybrané informace získané prostřednictvím sběru dat budou prostřednictvím e-learningového prostředí Moodle poskytnuty studentům pro začátek jejich studia a tím usnadní jejich orientaci v tomto prostředí. Spolu s těmito informacemi bude uveřejněn seznam právních předpisů ? zákonů, vyhlášek, norem ? týkajících se bezprostředně oblasti integrovaného záchranného systému. Vzhledem k tomu, že program bude sloužit především pro samostudium, bude každá kapitola obsahovat kontrolní otázky a na závěr budou mít studenti možnost vyplnit test a tím ověřit své znalosti.
Integrated Rescue System (e-learning program)
Keywords: integrovaný záchranný systém; složky integrovaného záchranného systému; veřejná správa; výukový program; integrated rescue system; integrated rescue system; components integrated rescue system; the public administrativ; educational program