Příspěvek k recepci uměleckých děl v teorii a praxi - Máčová, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zabývá problematikou vnímání uměleckých děl. Teoretická část toto téma navozuje. Uvádí nejčastější faktory ovlivňující naše vnímání a posuzování děl a sleduje je i z pozice výtvarného pedagoga. Praktická část se získané poznatky snaží zúročit v souboru komorních objektů ze skla a také je ověřuje v pedagogické práci s dětmi v galerii.
Constribution to the Reception of Art Works in Theory and Practise
Keywords: vnímání; vyučování; výtvarné umění; sklo; galerijní animace; perception; teaching; fine art; glass; gallery animation