DRAMATERAPIE A JEJÍ VYUŽITÍ U SENIORŮ JAKO MOŽNOST SMYSLUPLNÉHO VYPLNĚNÍ VOLNÉHO ČASU, ZEJMÉNA V DOMOVECH PRO SENIORY - Partlová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním tématem bakalářská práce je dramaterapie, jedna z možností, jak smysluplně vyplnit volný čas určité cílové skupiny, v tomto případě seniorů. Práce popisuje léčebně-výchovnou metodu všeobecně, a poté její konkrétní využití u seniorů. Seznamuje nás s projektováním dramaterapeutického procesu, s konkrétním projektem a jeho realizací. Dává odpověď na otázku, zda lze tuto metodu zařadit mezi volnočasové aktivity v domovech pro seniory.
Dramatherapy and its use in the work with seniors as an opportunity, how to spend leisure time in a useful way, especially in the retirement homes
Keywords: dramaterapie; dramaterapeutický projekt; dramaterapeut; dramatická výchova; psychodrama; hra; senior; domov pro seniory; volný čas; aktivizace; dramatherapy; dramatherapy projecty; dramatherapist; drama; psychodrama; acting; senior; retirement home; free time; activization