Působení extracelulárního adenosinu na buňky Drosophila melanogaster - Holá, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
Byl testován vliv etracelulárního adenosinu na buněčné linie Cl.8, Mbn-2 a S2. Byl sledován vliv adenosinu, dipyridamolu, uridinu a deoxykoformycinu na růst buněk. U buněk S2 byla testována produkce cAMP v přítomnosti a nepřítomnosti adenosinu.
Effect of Extracellular Adenosine on Drosophila melanogaster Cells
Keywords: tkáňové kultury \kur{Drosophila melanogaster}; adenosin; adenosinový receptor; ekvilibrační nukleosidový transportér; agonisté adenosinu; dipyridamol; uridin; deoxykoformycin; cell lines \kur{Drosophila melanogaster}; adenosine; adenosine receptor; equilibration nucleoside transporter; adenosine agonists; dipyridamole; uridine; deoxycoformycine