Analýza vnitřního prostředí vybraného podniku - Gardoš, Marian (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení současné situace vybraného podniku prostřednictvím vybraných analýz vnitřního prostředí. Na základě zjištěných poznatků navržení optimální strategie pro daný podnik ke zlepšení jeho silných stránek a odstranění slabých stránek. Vnitřní prostředí podniku bylo hodnoceno pomocí analýzy zdrojů a kompetencí v jednotlivých funkcionálních oblastech. Na základě uspořádání a činností daného podniku jsou v analýze hodnoceny tyto funkc. oblasti: finance, marketing a lidské zdroje. Metodou SWOT jsem stanovil hlavní silné a slabé stránky, příležitosti a ohrožení. Ty se staly základem pro výběr vhodné podnikové strategie.
Analysis of the internal environment of a selected company
Keywords: vnitřní prostředí podniku; finanční analýza; lidské zdroje; marketing; SWOT analýza; podniková strategie; the internal environment of business; financial analysis; human resources; marketing; SWOT analysis; business strategy