Analýza ziskovosti vybraného podniku - Vlasáková, Monika (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem diplomové práce je analýza ziskovosti vybraného podniku. Tedy za pomocí daných nástrojů zhodnotit ziskovost podniku. Práce je formována na dvě části. První část je teoretická, kde vysvětluji význam jednotlivých ukazatelů a analýz. Druhá část je praktická, kde za pomocí výpočtů a kalkulací, vysvětlené v teoretické části. jsou jednotlivé analýzy a ukazatele zpracovány. Na konci práce je uveden závěr, jednotlivá doporučení a zlepšení.
Analysis of the profitability of the selected business
Keywords: Finanční analýza; účetní výkazy; vertikální analýza; horizontální analýza; poměrové ukazatele; zemědělský podnik; Financial analysis; financial statements; vertical analysis; horizontal analysis; ratios; agricultural enterprise