Porovnání fyzické zdatnosti mužkých basketbalových družstev rozdílné výkonnostní úrovně - Bláha, David (Jihočeská univerzita, 2008)
Hlavním úkolem této práce je porovnání fyzické zdatnosti mužských basketbalových družstev a jejich tréninkových metod. Práce se skládá ze dvou částí, z teoretické a praktické. V teoretické části je obsažena historie basketbalu, pravidla, rozměry a metodika testování. V praktické části jsem porovnával fyzickou zdatnost a tréninkové metody 4 vybraných družstev. Tato část obsahuje výsledky měření a grafické porovnání. Na základě standardizované baterie testu UNIFIT, bylo možné porovnat, nakolik ovlivňují fyzickou výkonnost různé tréninkové metody a nakolik výkonnostní kategorie daného sportu (v našem případě basketbalu).
The comparison of physical eficiency basketball teams with different level of performance
Keywords: fyzická výkonnost; porovnání; testování; basketbal; Physical efficiency; comparison; testing; basketball