Vliv diabetu na život člověka - Knížová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2007)
V úvodní části je popisována historie, podstata, projevy a příčiny diabetu. Uvedeny jsou i typy léčby a komplikace diabetu.Praktická část je zaměřena na psychologické a sociální aspekty diabetiků. Cílem praktické části je zjistit, do jaké míry choroba ovlivňuje psychiku člověka a zda se choroba odráží i v sociální oblasti. Dotazníkové šetření má za úkol zjistit, do jaké míry se onemocnění odráží v psychice nemocného.
Impact of diabetes on human life quality
Keywords: DM-diabetes mellitus; IDDM-insulin-dependentní diabetes mellitus; NIDDM-non-insulin-dependentní diabetes mellitus; PAD-perorální antidiabetika; Insulinoterapie; Selfmonitoring; Edukace; DM-diabetes mellitus; IDDM-insulin-dependent diabetes mellitus; NIDDM-non-insulin-dependent diabetes mellitus; PAD-peroral antidiabetika; Insulinoterapy; Selfmonitoring; Education