Hodnocení ve výuce přírodopisu a biologie na Třebíčsku a Znojemsku - Klimešová, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce popisuje metody hodnocení, užívané ve výuce přírodopisu na vybraných základních školách na Třebíčsku a Znojemsku. Z dotazníkového šetření mezi žáky vyplynulo, že učitelé nejčastěji využívají písemné hodnocení, během kterého se zaměřují především na znalosti pojmů a definic. Téměř tři čtvrtiny dotazovaných žáků má zkušenost s formativním hodnocením. Odpovědi učitelů tříd, ve kterých probíhalo dotazníkové šetření, potvrdily zjištěné závěry z dotazníků pro žáky.
Assessment in Biology Education in Trebic, Znojmo and surroundings
Keywords: sumativní hodnocení; formativní hodnocení; výuka přírodopisu; způsoby hodnocení; summative assessment; formative assessment; integrated science; evaluation methods