Výukové metody v hodinách českého jazyka na 2. stupni základních škol - Adamová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá vzdělávací oblastí Jazyk a jazyková komunikace se zaměřením na vzdělávací obor Český jazyk a literatura na druhém stupni základních škol a vymezuje problematiku výukových metod. Tyto otázky jsou charakterizovány z hlediska teoretického i výzkumného. Teoretická část představuje předmět český jazyk pro druhý stupeň základních škol jako výukový předmět a zabývá se výukovými metodami z hlediska jejich klasifikace. Výzkumná část vychází z dotazníkového šetření a zaměřuje se na praktickou využitelnost výukových metod v hodinách českého jazyka na druhém stupni základních škol.
Teaching methods in Czech language lessons at the secondary schools
Keywords: český jazyk; literatura; jazyková komunikace; výukové metody; metody kritického myšlení; czech language; literature; language communication; teching methods; methods of critical thinking