Optimalizace parametrů úlohy s rázovým zatížením v programu LS-DYNA - Štangl, Jiří (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zabývá řešením úloh spojitého numerického modelování v oblasti automobilového průmyslu. Text je rozdělen do dvou hlavních částí. V první části je představen nádržový čerpadlový modul, který je hlavním tématem numerických analýz. Dále je uveden teoretický základ mechaniky kontinua a numerického modelování pomocí metody konečných prvků. Ve druhé části jsou rozebrána dvě témata numerické optimalizace nádržového modulu - tlumení materiálu a kontakt. Obě téma obsahují, kromě praktické analýzy řešení, také podkapitoly vysvětlující důvod optimalizace parametrů modelu v praxi a uvádějící teorii k dané problematice.
Optimization of parameters for task under crash impact in LS-DYNA software
Keywords: MKP; metoda konečných prvků; pružnost; plasticita; tlumení; kontakt; simulace; modelování; FEM; finite element method; elasticity; plasticity; damping; contact; simulations