Etické problémy a dilemata sociálních pracovníků v hospicovém zařízení - Grillová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá etickými problémy a dilematy, které jsou spojeny se sociální prací v hospici a především se samotným procesem umírání a smrtí. Práce je teoretického charakteru.
The ethic issues and dilemmas of social workers in hospice establishment
Keywords: paliativní péče; hospicová péče; umírání; smrt; sociální práce; etické problémy; etické rozhodování; etické teorie; palliative care; hospice care; dying; death; social work; ethic issues; ethic decision making; ethic theories