Dopady dotačních změn na evropské úrovni na ekologicky hospodařící zemědělský podnik - případová studie - Szmitek, Daniel (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá dotacemi, které pobírá zemědělský podnik v období let 2014-2020. Zemědělský podnik hospodaří v režimu ekologického zemědělství v CHKO Slavkovský les a ANC oblasti horského typu - 3 na území Karlovarského kraje. V soukromém vlastnictví je od roku 1993 a v roce 2011 bylo rozhodnuto o přechodu z konvenčního systému hospodaření na ekologický z důvodu dotační motivace pro ekologické zemědělce. S nástupem nového programovacího období Společné zemědělské politiky pro roky 2023-2027 jsou v práci představeny nové, ale i pokračující dotační tituly, které bude podnik moci pobírat včetně jejich podrobnějších definicí.
Impacts of subsidy changes at the European level on an organic farm - case study
Keywords: Společná zemědělská politika; dotace; ekologická farma; Common agricultural policy; subsidies; organic farm