Samostatný život ve stáří - Kubartová, Marie (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se věnuje tématu "Samostatný život ve stáří" a je zaměřena na seniory žijící samostatně ve svém domácím prostředí. Cílem bakalářské práce je zjistit, jak senioři starší 65 let žijící v samostatné domácnosti vnímají, hodnotí a prožívají životní etapu stáří, jakým aktivitám se věnují, jakou mají sociální oporu ve svém okolí a zda znají a využívají sociální služby určené pro seniory. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, které se vztahují k tématu. Praktická část je věnována výzkumnému šetření, které bylo provedeno prostřednictvím polostrukturovaného rozhovoru a dotazníku. Součástí práce je přehled nabídky sociálních služeb pro seniory v Českém Krumlově.
Independent living in old age
Keywords: senior; stárnutí; stáří; životní styl; kvalita života; sociální služby; senior; aging; age; lifestyle; quality of life; social services