Brownfieldy v Českých Budějovicích - Kosová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce si klade za cíl identifikovat brownfieldy v urbanizovaném území města České Budějovice a vytvořit jejich základní typologii. K tomu využívá dostupné databáze a terénní průzkum. Práce je rozdělena na tři části - teoretickou, metodickou a praktickou. Teoretická část definuje na základě rešerše literatury termín brownfield a pojmy s ním spojené. Dále je zaměřena na základní typologii brownfieldů z různých hledisek a také procesy vztahující se k regeneraci. Závěrem této části je přiblížena situace brownfieldů na území České republiky. V metodické části jsou uvedeny postupy a metody, které byly v práci použity. Praktická část práce zahrnuje výsledky vlastního šetření brownfieldů v Českých Budějovicích získané terénním průzkumem a analýzu výsledků terénního šetření. Tato část nejprve charakterizuje město České Budějovice a následně jednotlivé brownfieldy na tomto území. Zaměřuje se na typologii brownfieldů a závěrem uvádí příklady již revitalizovaných brownfieldů.
Brownfields in České Budějovice
Keywords: brownfield; České Budějovice; rozmístění; inventarizace; typologie; revitalizace; brownfield; České Budějovice; deployment; inventory; typology; revitalization