Řízení lidských zdrojů ve vybrané organizaci - Staňková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce bylo zhodnocení řízení lidských zdrojů ve vybrané organizaci a navržení změn směřujících ke zlepšení činností v oblasti řízení lidských zdrojů. V teoretické části byly shrnuty základní informace týkající se řízení lidských zdrojů, personálního útvaru a role personalisty v organizaci. Významná pozornost byla věnována jednotlivým personálním činnostem. V praktické části byla představena společnost Danone a.s. a provedena analýza systému řízení lidských zdrojů. Následně bylo realizováno dotazníkové šetření, jehož cílem bylo zjistit názory zaměstnanců na nastavený systém a jeho fungování ve společnosti. Na základě zjištěný skutečností byly navrženy změny, které by mohly přispět nejen ke zlepšení systému řízení lidských zdrojů, ale i k vytvoření lépe fungující společnosti.
Human resource management in selected organization
Keywords: řízení lidských zdrojů; mezinárodní společnost; firemní kultura; hodnocení; vzdělávání a rozvoj; spokojenost zaměstnanců; human resource management; international company; corporate culture; assessment; training and development; employee satisfaction