Výuka daňového systému na středních a vyšších odborných školách (a její následné uplatnění v praxi) - Deáková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem bakalářské práce je Výuka daňového systému na středních a vyšších odborných školách (a její následné uplatnění v praxi). Bakalářská práce se dělí na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části práce je zpracován popis jednotlivých stěžejních pojmů a je zde vymezena náplň ekonomických předmětů, dále jsou popsána odborná východiska - analýza aktuálního daňového systému v České republice a zpracovány možnosti uplatnění vzdělání na středních a vyšších odborných školách jak v praxi při osobním a pracovním využití, tak při studiu na vysoké škole. Praktická část této bakalářské práce je prováděna pomocí empirického výzkumu a to prostřednictvím anonymního dotazníku, který byl rozeslán respondentům. Cílem praktické části bakalářské práce je zjištění míry využití dosažených znalostí na středních a vyšších odborných školách v dalším životě. Cílem bakalářské práce je zhodnotit výuku daňového systému na středních a vyšších odborných školách a na základě výsledků stanovit doporučení pro zlepšení výuky. Na základě dosažených zjištění je uvedeno doporučení, jak stanovit priority ve výuce daňového systému tak, aby studenti po absolvování ekonomických předmětů byli co nejlépe připravení pro svoji osobní praxi nebo pro další úspěšné studium na vysoké škole.
Teaching of the tax system in secondary schools (and its subsequent application in practice)