Data mining v telefonní ústředně - Bumba, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2010)
Výkon výpočetních systémů je dnes natolik dostačující, že se uchovávají objemné databáze dat, které bez použití dalších nástrojů nemají vypovídací schopnost. Jedním z takových systémů je i telefonní ústředna, jejíž databáze bude podrobena bližšímu bádání. Tato databáze obsahuje stovky uskutečněných hovorů, které jsou realizovány skrze telefonní ústřednu, jak v okruhu firmy tak mimo ni. Úkolem této bakalářské práce je nalezení co nejvíce skrytých souvislostí v databázi z telefonní ústředny, které odpovídají navrženým formám lidských vztahů.
Data mining from switchboard
Keywords: Zpracování dat; dolování dat; dolování znalostí z databází; telefonní ústředna; Data Processing; Data Mining; Knowledge Discovery in Databases; Switchboard