Svazek obcí Podkletí a mediální prezentace jeho činnosti - Palková, Martina (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce Svazek obcí Podkletí a mediální prezentace jeho činnosti je mimo jiné i analýza možností spolupráce českých obcí se zaměřením na meziobecní spolupráci. Tyto možnosti jsou společně s důvody a významy spolupráce představeny v první kapitole. Hlavním cílem je pak zhodnocení spolupráce obcí v rámci konkrétního Dobrovolného svazku obcí Podkletí a též zhodnocení prezentace jeho činnosti v tištěných, vysílacích a nových médiích. K tomu dochází v rámci dalších kapitol. Druhá kapitola se konkrétně věnuje vymezení mikroregionu z pohledu fyzicko-geografického i sociálního, vzniku a důvodům vzniku Svazku obcí Podkletí a jednotlivým členským obcím. Součástí třetí kapitoly je kromě charakteristiky spolupráce vybraných obcí i její zhodnocení na základě rozhovorů s představiteli těchto obcí. Poslední kapitola se věnuje významu komunikačních médií pro prezentaci dané spolupráce subjektů.
Association of municipalities Podkletí and media presentation of its activities
Keywords: Spolupráce obcí; Dobrovolný svazek obcí "Podkletí"; projekty; strategie rozvoje; komunikační média; Cooperation of municipalities; Voluntary association of municipalities "Podkletí"; projects; strategy of development; communication media