Hodnocení vybraných manažerských technik - Zemanová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá hodnocením manažerských technik a cílem je zefektivnění jejich použití. Nejprve bylo vybráno 10 technik, které byly následně v teoretické části popsány dle doporučení jednotlivých autorů. Důvodem výběru konkrétních technik je zejména jejich universálnost a zároveň tvoří základ všeobecné práce manažerů a vedoucích pracovníků. V praktické části byly techniky zkoumány na pěti manažerech. Průzkum byl proveden pomocí hloubkových rozhovorů. Pro každého manažera byla provedena analýza zmíněných deseti technik, byly zdůrazněny jejich nedostatky a nakonec osobní doporučení. Součástí byla i analýza chyb. Ta se finančně zhodnotila i s následným návrhem se správným použitím technik. Výsledkem je, jak se špatně použité manažerské techniky negativně projevují v celkových výsledcích firmy. Závěrem je celkové shrnutí chyb a návrhy na zlepšení použití manažerských technik.
Assessment of Management Techniques
Keywords: finanční kalkulace chyb; manažeři institucí; doporučení; financial losses; corporatoin managers; calculations of losses; recommendation