Naplnění vybraných životních potřeb klientů v domovech pro seniory s důrazem na sexualitu - Musilová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá naplněním vybraných životních potřeb klientů v domovech pro seniory s důrazem na sexualitu. Hodnotila jsem především její naplnění, význam a také pohled sociálních pracovníků na dané téma. V teoretické části jsem se zaměřila na stárnutí, stáří, zdravotní změny, zdravotní změny, které ovlivňují sexuální život a na samotnou sexualitu seniorů. Dále jsem se snažila zjistit významné determinanty, které ovlivňují názory sociálních pracovníků na sexualitu seniorů a také to, jakým způsobem se o její naplnění profesionálové starají v domovech pro seniory. Ve výzkumné části jsem zjišťovala komunikaci pečujících v souvislosti s intimním životem seniorů. Práce je zaměřena na analýzu výsledků získaných průzkumným šetřením.
Filling the needs of selected clients living in homes for the elderly with an emphasis on sexuality
Keywords: Stáří; domovy pro seniory; sexualita ve stáří; Age; homes for the elderly; sexuality in old age