Diferenciální rovnice a jejich aplikace - Mládková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Má bakalářská práce pojednává o diferenciálních rovnicích a jejich aplikací. Cílem mé bakalářské práce bylo vytvořit soubor aplikačních úloh na toto téma z různých oborů a ukázat tak velké zastoupení matematiky v běžném životě. V práci jsou uvedeny příklady různých situací a dějů, které se dají popsat diferenciálními rovnicemi a u kterých po dořešení rovnice zjistíme vztah mezi zkoumanými objekty. Jsou to např. zákon radioaktivního rozpadu, intenzita světla a růst rostliny.
Differential equations and their applications
Keywords: Diferenciální rovnice; aplikace; Differential equations; their applications