Návrh sady užitých nádob kombinujících keramiku a textil - Horatlíková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá netradičním propojením materiálů v oboru keramického designu a designu obecně. Klíčovou částí práce se stává pojednání o zahraničních a českých designérech, kteří jsou autorce inspirací při tvorbě praktické části. Teoretická část práce pojednává o designu a výše zmíněných designérech. O keramice, kde čtenáře seznamuje s kroky, jež jsou při práci keramika nezbytné. A v neposlední řadě o textilu, jeho funkcích a ručních textilních pracích. Praktická část dokumentuje tvorbu konvolutu pěti nádob, v niž dochází k propojení designu, keramiky a textilu zároveň. Důležitým faktorem pro nádoby je jejich funkčnost, která při tvorbě nezůstává opomíjena.
Design of a set of used containers combining ceramics and textiles
Keywords: design; keramika; sádrové formy; licí hmota; majolika; textil; háčkování; design; pottery; plaster molds; casting compound; majolica; textile; crochet