Analýza specifických potřeb pracovníků zařízení Centra U Větrníku - Křivohlavá, Jitka (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá v obecné rovině teorií potřeb, kdy seznamuje čtenáře s několik a základními teoriemi. Jedna z teorií, konkrétně Herzbergova dvoufaktorová teorie potřeb, poté představuje výchozí teorii pro provedený výzkum, jehož cílem je analýza specifických potřeb pracovníků zařízení Centra U Větrníku- kontaktní a poradenské centrum pro osoby ohrožené drogovou závislostí v Jihlavě. Následná část práce představuje analýzu potřeb pracovníků uvedeného zařízení, kdy došlo k využití smíšeného typu výzkumu. Za výše uvedeným účelem tedy bylo využito v první fázi kvantitativního výzkumu a v druhé fázi následoval kvalitativní výzkum, který významně pracoval s výstupy předchozího šetření. Tento způsob zjišťování míry uspokojení potřeb se v praxi osvědčil a lze ho doporučit i ostatním poskytovatelům služeb.
Specific Needs Analysis Among the Employees and Voluntaries of "Centrum U Větrníku"
Keywords: Klíčová slova: potřeby; služby prevence a léčby drogových závislostí; personální management; analýza potřeb.; Key words: needs; services of prevention and treatment of drug dependency; personal management; needs analysis.