Účetní závěrka z účetního a daňového pohledu - Broncová, Olga (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce je přiblížení účetních operací, které musí účetní jednotka uskutečnit před účetní závěrkou. Tyto operace například zahrnují časové rozlišení, účtování o rezervách, opravných položkách, inventarizace a jiné. Některé z těchto problematik následně prakticky zpracuji na základě údajů určité firmy.
Statement of finances from tax and accounting perspective
Keywords: Účetní závěrka; účetní uzávěrka; výkaz zisku a ztráty; rozvaha; přípravné práce; uzavření knih; The financial statements; accounting balancing; profit and loss account; balance sheet; the preparatory work; closing the books