Sestavení a ověření zásobníku pohybových her formou DVD zaměřených na volejbal - Kosta, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá využitím a účinností pohybových her ve volejbale. Z výběru 43 her získaných v literárních pramenech vzniká testováním a ověřováním jejich účinnosti v praxi balík 22 her, které jsou natočeny a podrobně popsány pravidly, navíc doplněny o vlastní postřehy. Cílem je vytvoření zásobníku her, jejich ověření v praxi, a následně vytvoření DVD přílohy s audiovizuálními záznamy těchto her. Výzkumný soubor tvoří družstvo starších žáků ve věku 13 ? 15 let VK Jihostroj České Budějovice. Výsledkem je vyhodnocení ověřených her dle vlastního hodnotícího klíče a DVD příloha, kterou se podařilo vytvořit tak, aby mohla fungovat i samostatně, nejen jako příloha.
Composition and verification of baterry movement activities in form of DVD focused on volleyball
Keywords: volejbal; pohybové hry; pohybové schopnosti; DVD; Volleyball; Movement abilites; Motional games; DVD