Pěstounská péče - Chaloupková, Irena (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá pěstounskou péčí. Teoretická část charakterizuje pěstounskou péči, práva a povinnosti pěstounů. Dále popisuji odborné posuzování pěstounů, doprovodné organizace a jsou zde uvedeny rozdíly mezi pěstounskou péči na přechodnou dobu a pěstounskou péčí dlouhodobou. Obě formy péče jsou náročné ale zajistí dětem bezpečný domov, lásku a zázemí.
Foster care
Keywords: Pěstounská péče; pěstounská péče na přechodnou dobu; doprovodné organizace; přípravné kurzy; odborné posuzování; proces zařazení pěstounů.; Foster care; temporary foster care; accompanying organizations; preparatory courses; expert assessment; process of foster care inclusion.