Divadlo jako vizuální evangelizace - Hlavsová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce je zaměřena na vznik a vývoj divadelního umění a jeho následnou funkci v souvislosti s náboženstvím v průběhu jednotlivých staletí. Závěrečná čas se pak věnuje nejen otázce, v čem spočívá úloha dnešních divadelních her, ale rovněž i zamyšlení nad problematikou nábožensky situovaných her na pódiích soudobých divadelních scén.
Theatre as visual evangelization
Keywords: Klíčová slova: divadlo; evangelizace; liturgická dramata; středověk; novověk; jezuitské divadlo; Key words: theatre; evangelization; liturgical dramas; Middle Ages; modern times; Jesuits theatre