Úrazy v těhotenství a problematika ošetřovatelské péče - Čermáková, Alena (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na úrazy v těhotenství a problematiku ošetřovatelské péče.Teoretická část bakalářské práce charakterizuje výskyt úrazů, dále charakterizuje jednotlivé typy úrazů a léčbu, polytraumata a prevence těhotných žen, které cestují automobilem. V praktické části byly stanoveny čtyři cíle a čtyři výzkumné otázky. Cílem této práce bylo zjistit, jaké se nejčastěji vyskytují v těhotenství úrazy, jaký dopad mají úrazy na zdravotní stav těhotné ženy, zda si těhotné ženy uvědomují velké nebezpečí při používání hromadných dopravních prostředků a jaké jsou nejčastější problémy v ošetřovatelské péči u žen po úrazech.
Related injuries during pregnaney and nursing care matters.
Keywords: Léčba; ošetřovatelská péče; plod; těhotenství; těhotná žena; úraz.; Treatment; nursing care; feetus; pregnancy; teemer; injury