Využití jazyku EML při tvorbě webových aplikací - Rajnochová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2018)
Lidské emoce hrají čím dál větší roli v interakci člověka s počítačem. Pro zachytávání, rozpoznání a vytvoření správné reakce na emoce lze využít nový značkovací jazyk Emotion Markup Language. Teoretická část práce představuje úvod do problematiky zachytávání emocí a popisuje předepsanou syntaxi jazyka EML.V praktické části je navrženo několik konkrétních příkladů praktického využití jazyka ve webové aplikaci pro oblast marketingu.
The Use of the EML to Web Application Creating
Keywords: emoce; webová aplikace; e-commerce; marketing; značkovací jazyk; affective computing; markup language; web application; emotions