Životní etapy aktivního sportovce a jeho sportovní příprava z pohledu rodiny - Záhorová, Eva (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce je přiblížení životních etap a sportovní přípravy aktivního sportovce z pohledu rodiny. Práce ukazuje různé aspekty přípravy vrcholového sportovce a kladené nároky na sportovce a jeho okolí. Práce se skládá ze dvou částí. V první části jsou rozebírána teoretická východiska a obecné pojmy související s volným časem, sportem, zdravím a rodinou. V druhé části je popsána kariéra mladého sportovce a osobní zkušenost jeho rodiče a je rozebírána za pomoci vzpomínek jeho rodiny i jeho samého.
Life stages of an active athlete and her sports preparation from the perspective of her family
Keywords: sport; volný čas; motivace; rodina; zdraví; úspěch; příprava; život; sport; free time; motivation; family; health; success; preparation; life