Tvorba routeru na bázi Linuxu - Suda, Jiří (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce popisuje pojem router, existující druhy routerů a následnou tvorbu vlastního routeru na bázi osobního počítače s nainstalovanou linuxovou distribucí. hodnotí výhody a nevýhody tohoto řešení a podrobně ji popisuje. Taktéž se věnuje administraci a zabezpečení routeru.
Creation of router based on Linux
Keywords: router; linux; debian; TCP/IP; QoS; traffic control; router; linux; debian; TCP/IP; QoS; traffic control