Návrh metodického plánu tréninku skoků do vody dětí školního věku - Kočařová, Jana (Jihočeská univerzita, 2017)
Jako téma své bakalářské práce jsem si zvolila návrh metodického plánu skoků do vody dětí školního věku především pak mladšího školního věku. Její teoretická část definuje pojem "skoky do vody" jako sportovní disciplínu s akcentem na všestranný pohybový rozvoj. Zohlednila jsem vývojová období v jednotlivých částech tréninkové přípravy ve skocích do vody. Práce popisuje činnost oddílů zabývající se skoky do vody, nastiňuje pojetí sportovního tréninku jak v obecné rovině, tak z pohledu skoků do vody v rekreačním pojetí. Těžištěm práce je část navrhující tvorbu metodického plánu, jehož tréninkové cíle jsou naplňovány skrze konkrétní skoky. Všechny zmiňované oblasti jsou členěny do několika dílčích podkapitol. Práce je z praktického hlediska využitelná pro trenéry dětí mladšího školního věku, které s tímto sportem začínají.
A draft of the methodical plan of diving for school children
Keywords: děti školního věku; sportovní trénink; skoky do vody; skok; dovednost; plán; cvičení; school-age children; sports training; diving; jump; skill; plan; exercises