Studium klinicky aplikovatelné nádorové imunoterapie a jejich mechanismů - Glaserová, Simona (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce byla náhrada LPS v nádorové imunoterapii. Aplikace poly (I:C) se směsí mannan-SMCC + R-848 vede k synergii, výraznější redukci nádorového růstu a ke statisticky významnému prodloužení přežití. Rovněž byl studován význam a mechanismus působení neutrofilů.
Study of clinically applicable cancer immunotherapy and their mechanisms
Keywords: rakovina; imunoterapie; náhrada lipopolysacharidu; vrozená imunita; neutrofily; melanom B16-F10; PAMPs; cancer; immunotherapy; replacement of lipopolysaccharide; innate immunity; neutrophils; melanoma B16-F10; PAMPs