Antipoezie Nicanora Parry - Marková, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce pojednává o konceptu antipoezie, který v padesátých letech minulého století představil v básnické sbírce Poemas y antipoemas (1954, Básně a antibásně) chilský básník Nicanor Parra. Základem práce je analýza a interpretace názorů čtyř renomovaných literárních kritiků a profesorů hispanoamerické literatury, Leonidase Moralese T., Federika Schopfa, Reného de Costy, Nialla Binnse a má vlastní interpretace a analýza Parrových básní. Součástí práce jsou také mé vlastní překlady některých básní z výše uvedené sbírky.
Nicanor Parra's Antipoetry
Keywords: koncept antipoezie; the concept of the antipoetry