Finanční gramotnost seniorů - Jirkovská, Andrea (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce je s ohledem na závažnost tohoto tématu prověřit finanční znalosti senniorů jako jedné z ohrožených skupin obyvatel České republiky. Dotazníkové šetření ukazuje, jak jsou lidé v důchodovém věku seznámeni s finančními produkty a se službami finančních institucí. Jestli vědí, jak si poradit v případě problémů a kde se případně zeptat na radu. Průzkum probíhal ve městě Netolice a jeho okolí.
Financial knowledge of older people
Keywords: finanční gramotnost; senioři; finanční produkt; finanční instituce; Financial knowledge; old people; financial institutions; financial products