Analýza financování movité věci úvěrováním nebo leasingem - Hejdová, Terezie (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce pojednává a analýze úvěru a leasingu jakožto hlavních forem financování určité movité věci, v tomto případě osobního automobilu, fyzickou osobou nepodnikatelem. První část práce je věnována teorii týkající se dané problematiky, druhá část se zabývá stránkou praktickou. Konkrétně se jedná o průzkum trhu prodejců automobilů, kalkulace získané daným průzkumem se poté podrobují finanční analýze. Za pomoci finančně-matematických metod je zjišťována výhodnost financování automobilu úvěrem a leasingem. Výsledky práce by měly pomoci fyzickým osobám s volbou nejvýhodnější formy financování vozidla.
Analysis of Movable Assets Financing with a Loan or Lease
Keywords: úvěr; leasing; pořízení vozidla; fyzická osoba; finanční analýza; loan; leasing; vehicle acquisition; natural person; financial analysis